به گزارش مهر، خشکی و کمبود منابع آب معضلی است که هر روز بیشتر از قبل گریبان جهانیان را میگیرد و کشاورزی به عنوان منبع اصلی تولید مواد غذایی، یکی از آسیبپذیرترین بخشها در مقابل این پدیده جهانی است.
در این راستا دانشمندان از سراسر دنیا به دنبال راههایی هستند تا با حداقل استفاده از آب، بیشتر بهرهگیری را انجام دهند و به این ترتیب اصطلاحاً کارآیی مصرف آب را بالا ببرند. از این رو توجه ویژهای به روشهایی که موجب مقاومت گیاهان در برابر خشکی و کم آبی میشود گردیده است.
نتایج یک پژوهش توسط محققین کشورمان در دانشگاه شهید چمران اهواز نشان میدهد که خیساندن بذور گیاهان زراعی مختلف در آب و یا محلولهای متفاوت دیگر، میتواند پس از رویش آنها، مقاومت به خشکی را در آن گیاهان القا کرده و باعث شود علیرغم کم بودن آب، عملکرد و محصول قابل توجهی تولید کند.
در این میان محلول کلرید پتاسیم (نمک پتاسیم) با ایفای نقشی ویژه به عنوان یکی از مؤثرترین مواد شناخته شده و اعلام گردیده است.
همشهری آنلاین: نتیجه یک پژوهش در دانشگاه شهید چمران اهواز نشان میهد که خیساندن بذرها میتواند گیاهان را در برابر خشکی مقاوم کند.
کد خبر 259083
منبع: همشهری آنلاین